El nou Centre d’Envelliment es convertirà en un punt d’unió entre Elx i Alacant per a vertebrar la província

by | Sep 28, 2021 | Notícies

– Carolina Pascual destaca els avantatges competitius d’aquesta ubicació a través d’un projecte que se situa de manera equidistant entre les dos ciutats.
– Antonio Rodes assegura que «no hi ha un espai en tot l’entorn que puga tindre aquestes característiques».

La implantació a Elx del Centre d’Investigació sobre l’Envelliment, que serà un referent internacional i un projecte científic «robust» i permetrà que Elx i Alacant es miren i vagen de bracet en el camí cap al desenvolupament econòmic, segons ha manifestat la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual

«Ambdues ciutats es beneficiaran d’un projecte que permetrà crear un centre d’alt nivell amb repercussió internacional a través d’una investigació multidisciplinària sobre l’envelliment», ha assenyalat la consellera.

Aquest espai se situa a escassos metres d’Alacant, per la qual cosa tots dos municipis es poden identificar amb els seus avantatges competitius. A més, està situat al costat del Parc Empresarial d’Elx, per la qual cosa també les empreses es poden nodrir dels beneficis. La ubicació serveix com a punt d’unió entre les dos ciutats més importants de la província d’Alacant, i al voltant del teixit innovador que suposa Districte Digital, amb el que s’estén l’aposta per la innovació, la ciència i la investigació en el territori alacantí.

D’igual manera, suposa localitzar projectes estratègics en una zona de gran projecció de futur com l’entorn d’IFA i les proximitats de l’aeroport.

Aquest projecte també vertebra el teixit universitari de la província d’Alacant, que actuarà com a nexe entre els campus universitaris de la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, els seus respectius parcs científics i fins i tot els instituts tecnològics situats a la província.

L’anunci fet aquest passat dilluns pel president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el debat de política general és, segons ha dit la consellera d’Innovació, «una bona notícia i demostra la implicació del president Puig i d’aquesta Conselleria per la vertebració de la província d’Alacant»..

La consellera ha explicat que «aquest projecte se situa de manera equidistant entre Alacant i Elx, la qual cosa permetrà donar un impuls a ambdues ciutats perquè es miren directament amb la base del creixement econòmic».

El Centre d’Envelliment se situaria entre el port i l’aeroport, entre la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, entre l’EUIPO, Ciutat de la Llum i el Parc Empresarial d’Elx, i pròxim a IFA, amb al voltant de 600.000 habitants en un radi de 10 quilòmetres.

Un altre dels avantatges competitius és la connectivitat i les comunicacions; les terrestres amb les A-7 i A-31; les ferroviàries amb Rodalies, Mitjana distància i AVE; les marítimes amb el port d’Alacant; i les aèries amb l’aeroport de l’Altet, que tan sols està a un quilòmetre de distància.

Tal com ha assegurat el director general de Districte Digital, Antonio Rodes, «el principal objectiu és generar un entorn territorial potent per a la instal·lació d’empreses, a més d’oferir un espai per a implantar grans projectes».

D’altra banda, Antonio Rodes ha posat com a exemple l’aeroport com a projecte que beneficia a ambdues ciutats i ha destacat la importància d’aquesta localització «que permetrà donar un impuls a l’àrea funcional entre les dos ciutats que històricament s’han donat l’esquena, però entre les que ara es generaria un nexe d’unió coherent amb l’estratègia territorial valenciana».

Segons ha afegit Rodes, «tenim l’oportunitat d’articular un dels nodes territorials del Mediterrani i fer un pas de gegant en la superació del vell desacord entre Alacant i Elx». «No hi ha un espai en tot l’entorn que puga tindre aquestes característiques».
Talls de veu relacionats

– Declaracions de la consellera d’Innovació, Carolina Pascual.