SIMPOSI INICIATIVA LEVI

by | Nov 28, 2023 | Notícies

FUNDACIÓ UCAR: SIMPOSI ENVELLIMENT ACTIU, DIETA SOSTENIBLE I QUALITAT DE VIDA EN DONES MAJORS AMB ESCRELORIS MÚLTIPLE

 

Organitzat juntament amb Grup Investigació Projecte LEVI de la Universitat d’Alacant.

 

El passat 17 de novembre ICAR va organitzar, juntament amb el Grup d’Investigació Projecte LEVI de la Universitat d’Alacant, el Simposi sobre Envelliment Actiu, Dieta Sostenible i Qualitat de Vida, destinat a promoure la salut i benestar de les dones majors que viuen amb Esclerosi Múltiple, en el context de l’envelliment actiu i saludable. Esta afecció neurològica crònica presenta desafiaments únics en la població de dones majors, que sovint s’enfronten a la doble càrrega de l’envelliment i la EM.

 

Es tracte d’un esdeveniment dual, presencial i en línia, que va comptar amb un total de 12 ponents nacionals i internacionals referents en investigació multidisciplinària i cures en persones majors en infermeria, nutrició, ciències químiques, psicologia, psicoteràpia, etc.

 

ICAR, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, secunda econòmicament la Iniciativa LEVI, l’objectiu de la qual és avaluar com un programa de *intervencion multidisciplinari, que combina l’exercici fisic supervisat i la nutriciÓ basada en la Dieta *Mediterranea Sostenible (DMS), influeix en la salut i el benestar de dones majors amb Esclerosis Múltiple (EM) en el context d’envelliment actiu i saludable.

 

+ info: https://www.leviiniciativa.es

 

Sobre Iniciativa LEVI

 

El grup d’investigació del Projecte *LEVI és un equip multidisciplinari que reuneix investigadors de renom en les àrees de ciències de la salut i l’esport, amb un enfocament específic en l’envelliment. Este grup es caracteritza per la seua diversitat i es compon principalment de membres de diverses institucions, incloent-hi la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), la Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia (UCAM), la Universitat d’Almeria (UAL), la Universitat de Rzeszów a Polònia, i la Universitat de Turku a Finlàndia.

 

El líder d’este grup és el Dr. Alejandro Martínez Rodríguez, Professor Titular del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia, de la Universitat d’Alacant; amb una sòlida formació en Ciències de l’Activitat Física i Nutrició Humana i Dietètica.

 

En conjunt, este equip treballa en una àmplia gamma de disciplines i projectes d’investigació relacionats amb l’envelliment, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors a través d’una dieta sostenible, exercici físic, i altres enfocaments interdisciplinaris. La seua labor representa un esforç significatiu per a abordar els desafiaments que enfronta esta creixent població i promoure el seu benestar.